A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Cappuccinós tejberizs

Cappuccinós tejberizs

45 min 40 min Könnyű 2 adag

Kifogyott az ötletekből, hogy milyen finomság legyen reggelire? Van egy eredeti ötletünk, aminek minden kávékedvelő örülni fog: a capuccinós tejberizstől még jobb lesz a reggel!

Recept

Hozzáadás a kedvencekhez

Elkészítés

155 kcal 3g fehérje 3g zsír 29g szénhidrát

Összetevők

mandulatej, kave, vaniliakivonat, mez, fahej, rizs, so

Elkészítés

Egy főzőedényben keverjék össze a mandulatejet, az eszpresszó kávét, a vaníliakivonatot, a mézet, a fahéjat és a csipet sót.

Szórják bele a rizst, forralják fel, majd főzzék közepes lángon.

Addig főzzék, amíg a rizs megpuhul – ez kb. 35-40 perc.

A kész tejberizst 2 tálkába osztva tálalják.

Tipp

A rizst tálalhatják idénygyümölccsel és mézzel ízesített görög joghurttal. Ha van otthon maradék főtt rizs, abból is készíthetnek tejberizst.

Főzzék a rizst 5 percig mandulatejben, majd tegyék bele a többi hozzávalót és tálalják.