A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Banánkenyér
Hozzáadás a kedvencekhez

Banánkenyér

57 min 42 min Könnyű 20 adag

Túlérett már otthon a banán, vagy egyszerűen csak egzotikus finomságra vágyik? Mindkét esetre megoldás zabpelyhes banánkenyér receptünk. A banán, a fahéj és a méz kombinációja tényleg isteni!

Elkészítés

135 kcal 3g fehérje 4g zsír 20g szénhidrát

Összetevők

banan, kokuszolaj, mez, tojas, toenkoelybuzaliszt, fahej, tej, suetopor, so

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 175 °C-ra.

Egy nagyobb tálban villával nyomják össze a banánt, adják hozzá a kókuszolajat, a mézet és a tojást, majd keverjék össze.

Tegyék bele a többi hozzávalót is: a tönkölylisztet, fahéjat, tejet, sütőport és a csipet sót, majd alaposan keverjék össze valamennyit.

Az őzgerincformát (25-30 cm × 10 cm) béleljék ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát.

A másik banánt hosszában vágják félbe, és tegyék a tészta tetejére.

A tésztával megtöltött formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 165-175 °C-on 40-45 percig.

A megsült kenyeret hagyják kissé kihűlni, azután tálalják.

Tipp

Sütéskor hurkapálcikával ellenőrizzék a tésztát: ha marad a pálcikán tészta, amikor kihúzzák a tésztából, akkor a tésztát egy kicsit még vissza kell tenni a sütőbe sülni.