Thai csirkecurry
Hozzáadás a kedvencekhez

Thai csirkecurry

36 min 31 min Könnyű 5 adag

Elkészítés

400 kcal 26g fehérje 28g zsír 11g szénhidrát

Összetevők

soba-teszta, olivaolaj, mogyorohagyma, kokuszcukor, citromfu, gyoember, csirkehus, curry, kokusztej, zoldsegalaple, borso, lime

Elkészítés

Készítsék el a tésztát a csomagolás útmutatója szerint.

Egy nagyobb serpenyőben melegítsenek meg két evőkanál olívaolajat, tegyék rá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd dinszteljék 5-7 percig közepes lángon.

Tegyék a serpenyőbe a cukrot, az apróra vágott citromfüvet, a reszelt gyömbért, a kockára vágott csirkemellet és a currypasztát. Mindezt keverjék össze, majd közepes lángon pirítsák további kb. 4 percig.

Majd öntsék a serpenyőbe a kókusztejet és az alaplevet, és lefedve főzzék további 10-12 percig.

Végül tegyék a serpenyőbe a hüvelyes borsót, és főzzék még 5 percig.

A kész csirkecurryt 5 tányérba osztva, főtt tésztával és limecikkekkel tálalják.

*A currypasztát chilipaprikából, citromfűből, fokhagymából, gyömbérből és borecetből keverik ki. Erős, csípős ízű, elsősorban a thai konyha használják.

Tipp

Díszítsék a csirkecurryt egy marék friss korianderrel és szeletelt chilipaprikával. Köretként a rizst is kipróbálhatják.