A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Teljes kiőrlésű rétes

Egészséges nassolás

Teljes kiőrlésű rétes

55 min 55 min 30 min 30 min Könnyű Könnyű 10 adag 10 adag

Elkészítés

321 kcal 7 g fehérje 17 g zsír 31 g szénhidrát

Összetevők

Tönkölybúzaliszt, Zabpehely, Kókuszolaj, Fehér joghurt, Tojás, Alma, Dió, Mazsola, Fahéj, Méz

Elkészítés

Hevítse a sütőt 175 °C-ra.

A lisztet, a zabpelyhet a felolvasztott vajat (vagy olajat), a joghurtot és a tojást keverje össze egy nagyobb tálban.

Gyúrja össze a tésztát, és nyújtsa ki két vékony szeletre.

Egy tálban keverje össze a reszelt almát, az apróra vágott diót, a mazsenát, a fahéjat és a mézet, és a keverékkel szórja meg mindkét tésztalapot.

Tekerje össze a tésztát, a két végét hajtsa be a rétes alá, és kenje be az egészet a másik, felvert tojással.

Tegye a rétest a 165–175 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse 25-30 percig.

Tipp