És a mi piros szépségünk ismét itt van velünk - a cékla :). Hogyan fogjuk ma felhasználni? Egy kicsit rendhagyó módon - teljes kiőrlésű pizzán! És nagyon finom lesz. Hát nem hiszitek el? Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk. Kicsit több időt vesz igénybe az elkészítése, de amikor megkóstolod, és a cékla, a paradicsom, a feta sajt és a dió kombinációja elolvad a nyelveden, nem fogod megbánni :).
Elkészítés
940 kcal
28g fehérje
33g zsír
125g szénhidrát
Összetevők
- 1x szárított élesztő
- 3 teáskanál nádcukor
- 500 ml növényi tej (alacsony zsírtartalmú tehéntejjel is helyettesíthető)
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 280 g rozsliszt
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 3 teáskanál olívaolaj
- 400 g előfőzött cékla (szeletekre vágva)
- 1x közepes fehér hagyma (apróra vágva)
- 1 evőkanál paradicsompüré (cukormentes)
- 400 g leszűrt paradicsom konzervből
- 1 teáskanál élesztő
- 100 g feta sajt
- 100 g dió
- friss bazsalikom (a díszítéshez)
- só
- bors