Teljes kiőrlésű pizza céklával
Hozzáadás a kedvencekhez

Teljes kiőrlésű pizza céklával

210 min 75 min Nehéz 4 darab

És a mi piros szépségünk ismét itt van velünk - a cékla :). Hogyan fogjuk ma felhasználni? Egy kicsit rendhagyó módon - teljes kiőrlésű pizzán! És nagyon finom lesz. Hát nem hiszitek el? Próbáljátok ki, és osszátok meg velünk. Kicsit több időt vesz igénybe az elkészítése, de amikor megkóstolod, és a cékla, a paradicsom, a feta sajt és a dió kombinációja elolvad a nyelveden, nem fogod megbánni :).

Elkészítés

940 kcal 28g fehérje 33g zsír 125g szénhidrát

Összetevők

szaritott-eleszto, nadcukor, tej, toenkoelybuzaliszt, rozsliszt, oregano, bazsalikom, fokhagyma, olivaolaj, cekla, hagyma, paradicsom, eleszto, feta-sajt, dio, so, bors

Elkészítés

Egy bögrében keverje össze az élesztőport, a nádcukrot és a langyos tejet, majd hagyja megkelni (kb. 15 perc).

Egy nagy tálban keverje össze a kétféle lisztet, a sót, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát és 2 kiskanál olivaolajat, majd öntsön rá egy kis céklalevet*.

A megkelt élesztőt keverje meg, és dolgozza bele a tésztába. Legalább 10 percig gyúrja.

Fedje le a tésztát konyharuhával, és legalább 1,5 órán át hagyja kelni meleg helyen.

Amíg kel a tészta, készítse el a mártást: kis lángon melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, majd dinsztelje meg rajta a hagymát. Tegye hozzá a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot, majd sózza, borsozza meg.

A keveréket kis lángon főzze kb. 10 percig, majd ízesítse tápélesztővel és vegye le a lángról.

Hevítse a sütőt 250 °C-ra. Bélelje ki sütőpapírral a sütőlapot.

A megkelt tésztát ossza 4 részre.

Nyújtsa az adagokat kerekre, tegye a sütőlapra, Kenje meg az előkészített mártással, majd rakja szét rajta az (előfőzött) szeletelt céklát.

Előmelegített sütőben süsse 10–15 percig 190–200 °C-on, majd hintse meg feta sajttal, dióval és friss bazsalikomlevéllel, aztuán tálalja. Hasonló módon készítse el a többi tésztát is.

* Ha előfőzött céklát vesz, felhasználhatja a levét is. Egyébként elég egy darab főtt céklát összeturmixolni egy kis vízzel, és megszínezi a tésztát.