A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sütőtökös bableves

Levesek

Sütőtökös bableves

40 min 40 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

426 kcal 22 g fehérje 13 g zsír 56 g szénhidrát

Összetevők

Hokkaido tök, Hagyma, Sárgarépa, Szárzeller, Fokhagyma, Fehérbab, Olívaolaj, Paradicsom, Csirkeleves, Spenót, Parmezán

Elkészítés

Tisztítsa meg valamennyi zöldséget. Ha Hokkaido tököt használ, nem kell meghámozni.

A hagymát vágja finomra, a répát és a zellert kisebb kockákra, a tököt nagyobb kockákra, hogy ne főjön szét teljesen. A fokhagymát vágja szeletekre.

A babkonzervet szűrje le.

Serpenyőben melegítse meg az olivaolajat, rakja bele a hagymát, zellert és a sárgarépát, majd pirítsa 5 percig közepes lángon.

Tegye hozzá a fokhagymát, paradicsompürét, tököt és a leszűrt babot, majd pirítsa még 1 percig.

Ezután öntse rá az alaplevet. Főzze 15–20 percig takarék lángon.

Tálkákba tegyen friss spenót leveleket, öntse rá a még meleg levest, végül szórja meg parmezán sajttal.

Tipp