A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sült batáta marhahússal

Főételek

Sült batáta marhahússal

65 min 65 min 50 min 50 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

694 kcal 36 g fehérje 46 g zsír 34 g szénhidrát

Összetevők

Édesburgonya, Olívaolaj, Tisztított vaj, Mogyoróhagyma, Fokhagyma, Marhahús, Kelkáposzta, Metélőhagyma, Feta sajt, Só, Bors

Elkészítés

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

Az alaposan megmosott batátákat kenjék be 2 evőkanál olívaolajjal, néhányszor szurkálják meg villával, majd hosszában vágják félbe mindkettőt.

A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral, tegyék rá a batátákat, majd rakják az előmelegített sütőbe 50 percre sülni 170-180 °C-on.

Amíg sül a batáta, egy serpenyőben melegítsék meg a tisztított vajat, tegyék rá az apróra vágott mogyoróhagymát, majd 2-3 percig dinszteljék közepes lángon.

Tegyék a serpenyőbe az áttört fokhagymát és a marhahúst, majd kevergetve süssék további kb. 10-12 percig, végül pedig zárják el a lángot.

Ezután tegyék a húshoz a felvagdosott fodros kelt és a metélőhagymát, majd keverjék össze.

A megsült batátát vegyék ki a sütőből, és egyenletesen töltsék meg a húskeverékkel.

Végül mindkét batátát szórják meg a reszelt feta sajttal, ízesítsék sóval, borssal, úgy tálalják.

Tipp

Fodros kel helyett használhatnak például bébispenótot vagy rukkolát is.