A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sült almás müzli

Egészséges nassolás

Sült almás müzli

60 min 60 min 50 min 50 min Könnyű Könnyű 8 adag 8 adag

Elkészítés

408 kcal 8 g fehérje 18 g zsír 51 g szénhidrát

Összetevők

Kókuszolaj, Méz, Zabpehely, Dió, Mogyoró, Mandula, Alma, Víz, Tőzegáfonya

Elkészítés

Hevítse a sütőt 190 °C-ra.

Serpenyőben olvassza meg a kókuszolajat és a mézet.

Tegye rá a zabpelyhet, a diót és a mandulát, keverje össze, majd kis lángon süsse 5 percig. Ezután tegye félre a serpenyőt.

Hámozza meg az almát, vegye ki a magházát, szeletelje kisebb darabokra, tegye a serpenyőbe, majd öntsön rá 200 ml forró vizet.

Főzze kislángon kb.12 percig.

Amíg fő a keverék, készítse elő a sütőlapot, tegyen rá sütőpapírt.

A főtt almát tegye a sütőlapra, szórja meg a vörös áfonyával és a sült zabpehellyel, a dióval és a mandulával, majd előmelegített sütőben süsse 25–30 percig 180–190 °C-on.

Tipp