A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Süllő borsópürével

Főételek

Süllő borsópürével

100 min 100 min 30 min 30 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

528 kcal 48 g fehérje 18 g zsír 36 g szénhidrát

Összetevők

Süllő, Borsó, Hagyma, Burgonya, Napraforgóolaj, Zöldségalaplé, Kapor, Menta, Só, Bors

Elkészítés

A süllőt legalább egy órával a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből, hogy szobahűmérsékletű legyen.

A fagyasztott borsót tegye egy tálba, öntsön rá meleg vizet, és hagyja, hogy felengedjen. Majd szűrje le.

A hagymát és a krumplit hámozza meg és vágja kis kockákra.

Melegítse meg az olajat, majd a szeletelt hagymát és a krumplit közepes lángon pirítsa aranybarnára.

Tegye bele a borsót, öntse rá az alaplevet és főzze 15 percig, hogy a zöldség megpuhuljon.

A megfőtt keverékhez adja hozzá a kaprot és a mentát, majd turmixolja finom krémmé. Ízlés szerint sózza, borsozza meg.

A süllőt vágja filére. Kenje meg olajjal, melegítse meg a serpenyőt, majd középerős lángon grillezze 5 percig mindkét oldalát. Ízlés szerint sózza, borsozza meg.

Borsópürével tálalja.

Tipp