A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Spenótos, gombás frittata

Főételek

Spenótos, gombás frittata

20 min 20 min 15 min 15 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 8 darab 8 darab

Elkészítés

146 kcal 11 g fehérje 10 g zsír 20 g szénhidrát

Összetevők

Spenót, Napraforgóolaj, Csiperke, Fokhagyma, Tojás, Szójatej, Ricotta, Kakukkfű, Só, Bors

Elkészítés

Egy mélyebb serpenyőben, amit be lehet tenni a sütőbe, melegítse meg az evőkanál olajat, és tegye rá a szeletekre vágott csiperke gombát.

Közben mossa le a spenótleveleket, szárítsa meg, és vágja nagyobb darabokra.

Tegye a gombához az áttört fokhagymát is, majd dinsztelje kb. 5 percig. Ezután vegye le serpenyőt a lángról és tegye hozzá a spenótot is.

Egy tálkában verje fel a tojásokat a sóval, borssal, kakukkfűvel, tejjel és ricottával együtt.

A tojáskeveréket öntse a félretett serpenyőbe, majd gondosan keverje össze a gombával és a spenóttal.

Hagyja a serpenyőben a keveréket, és tegye előmelegített sütőbe, majd süsse 190-200 °C-on 10-15 percig.

Tipp