A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Spárgakrémleves

Főételek

Spárgakrémleves

35 min 35 min 20 min 20 min Könnyű Könnyű 3 adag 3 adag

Elkészítés

282 kcal 6 g fehérje 18 g zsír 22 g szénhidrát

Összetevők

Olívaolaj, Vaj, Hagyma, Spárga, Zöldségalaplé, Só, Bors, Szerecsendió

Elkészítés

Lábasban melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat a vajjal együtt.

Tegye rá az apróra vágott hagymát és pirítsa kb. 5 percig.

A spárgáról vágja le a fás végeket és szeletelje darabokra (néhányat tegyen félre a díszítéshez).

A pirított hagymát öntse fel az alaplével, és tegye hozzá a felvágott spárgát, majd főzze a levest fedő alatt 10-15 percig.

Ellenőrizze, hogy a spárga kellően megpuhult-e (kb. mint a burgonya). Ha nem puha, főzze tovább, amíg megpuhul. Ha megfelelő a spárga, vegye le a fazekat a tűzről, tegye bele a csipet szerecsendiót és az egészet turmixolja finomra.

Pirított spárgadarabokkal tálalja.

Tipp