A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Sárgaborsópüré

Főételek

Sárgaborsópüré

25 min 25 min 17 min 17 min Könnyű Könnyű 5 adag 5 adag

Elkészítés

186 kcal 9 g fehérje 7 g zsír 18 g szénhidrát

Összetevők

Zöldborsó, Olívaolaj, Vaj, Hagyma, Fokhagyma, Zöldségalaplé, Majoránna, Só, Bors

Elkészítés

Először áztassa be a borsót. Ha megpuhult, öblítse le és hagyja lecsöpögni.

Egy nagyobb fazékban közepes lángon melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat és 15 g vajat.

A hagymát vágja nagyobb kockákra, a fokhagyma gerezdeket pedig egészben tegye a fazékba, és dinsztelje 6–7 percig közepes lángon.

Majd tegye a fazékba a lecsöpögtetett, megpuhult borsót, öntsön rá 300 ml zöldség alaplevet, sózza, borsozza meg, majd közepes lángon főzze 9–10 percig.

Ha megfőtt, zárja el a gázt, tegyen a fazékba szárított majoránnát, majd botmixerrel turmixolja össze annyira, hogy ne legyenek nagyob borsó darabkák a pürében.

A megturmixolt pürét tányérokra szétosztva tálalja.

Tipp