A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Saláta spárgával és joghurtos szósszal

Főételek

Saláta spárgával és joghurtos szósszal

50 min 50 min 35 min 35 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

555 kcal 21 g fehérje 36 g zsír 38 g szénhidrát

Összetevők

Olívaolaj, Spárga, Spenót, Rizs, Hagyma, Avokádó, Tökmag, Tojás, Fehér joghurt, Só, Citromlé, Méz

Elkészítés

Mossa meg a rizset, tegye be egy sósvizet tartalmazó fazékba és főzze a csomagoláson található leírás szerint (kb 25-35 percig, rizsfajtát tekintve).

Hevítsen fel egy evőkanál olivaolajat egy serpenyőben és süsse meg benne a zöld spárgát a spenótlapikkal együtt, kb 3 percig.

A spenótlapikat vegye ki a serpenyőből és tegye félre. A spárgát további 5 percig süsse, hogy ne puhúljon meg teljesen, hanem kissé megpiruljon.

Főzze keményre a tojásokat. A hagymát vágja szeletekre.

Ezután készítse el a salátaszószt. Ehhez keverjen össze fehér joghurtot, sót, citromlevet és mézet.

A rizset, sült spárgát és spenótlapit ossza két tálba.

Minden tálba tegyen hagymát, avokádót és tojást.

Öntse rá a salátaszószt, szórja meg tökmaggal és tálalhatja is.

Tipp