A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Saláta cikóriával, körtével és kecskesajttal

Saláták és köretek

Saláta cikóriával, körtével és kecskesajttal

14 min 14 min 4 min 4 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

239 kcal 5 g fehérje 13 g zsír 23 g szénhidrát

Összetevők

Kecskesajt, Körte, Citrom, Gyömbér, Szerecsendió, Cikória, Cékla, Méz, Olívaolaj, Só

Elkészítés

Hámozza meg a körtét, vágja hasábokra és egy serpenyőben kb. 2 percig gyömbérrel és szerecsendióval pirítsa meg. Vegyen ki mindent a serpenyőből és tegye félre.

Hagyja a serpenyőt a kályhán, felezze el a cikóriát és mindkét felén enyhén pirítsa meg. Sózza meg a cikóriát és vegye ki a serpenyőből.

Készítse elő a salátaöntetet azáltal, hogy összekeveri a mézet, citromhéjat, citromlevet és olivaolajat.

Az előre megfőzött céklát vágja tetszőleges méretre. Tegye mindkét fél cikóriát a felszolgáló tányérral, oszlassa el körülötte a körtét és a céklát és az egészet szórja meg kecskesajttal.

Minden porcióra tálalás előtt öntse rá a kész salátaszószt.

Tipp