A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Rizstészta marhahússal

Főételek

Rizstészta marhahússal

25 min 25 min 15 min 15 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 2 adag 2 adag

Elkészítés

617 kcal 34 g fehérje 25 g zsír 65 g szénhidrát

Összetevők

Marhahús, Fokhagyma, Gyömbér, Kukoricakeményítő, Napraforgóolaj, Pirospaprika, Hagyma, Tamari szójaszósz, Méz, Zöldségalaplé, Rizstészta, Újhagyma

Elkészítés

A rizstésztát tegye egy fazék hideg vízbe és hagyja, hogy megszívja magát. A húst vágja csíkokra és tegye egy tálba. Adja hozzá a tört fokhagymát.

Hámozza meg a gyömbért és reszelje finomra. Adja hozzá a húshoz a gyömbért, a kukoricakeményítővel és egy evőkanál olajjal együtt. Keverje jól össze és tegye félre.

Most pedig a zöldség következik. A paprikát vékony csíkokra a hagymát pedig szeletekre vágja.

Hevítse fel a ragadásmentes serpenyőt és tegye bele a bepácolt húst. Süsse meg az hús minden oldalát (20 perc) és végezetül adja hozzá a serpenyőbe a hagyma és paprika darabokat.

Süsse együtt kb. 5 percig. Végül adjon hozzá tamarit, mézet és alaplevet (vagy vizet). Alaposan keverje össze és hagyja kicsit sűrűsödni a szószt.

A rizstészta vizet tegye oda főni és rendszeresen ellenőrizze, hogy ne főjön szét. A rizstésztát a csomagoláson található ideig főzze, igazság szerint ez csak egy pár perc.

A rizstésztát és húst szórja meg zöldhagymával, majd tálalja.

Tipp