A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Rántott csirkehús kukoricapehelyben

Főételek

Rántott csirkehús kukoricapehelyben

40 min 40 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

249 kcal 36 g fehérje 5 g zsír 20 g szénhidrát

Összetevők

Csirkehús, Tönkölybúzaliszt, Tojás, Tej, Kukoricapehely

Elkészítés

A sütőt hevítse 180°C-ra.

Pucolja meg a csirkemellet, mossa meg és vágja szeletkre. Készítsen elő három mélytányért - az egyikbe teljes kiörlésű gabona lisztet, a másodikba sóval és tejjel összekevert tojást, a harmadikba pedig kézzel tört kukoricapelyhet tegyen. Minden csirkemellet először a lisztbe, utána a keverékbe és végül a kukoricapehelybe mártsa.

A húsdarabokat egy sütőpapirral ellátott tepsire tegye, rakja be a sütőbe, csökkentse a hőmérsékletet 170°C-ra és süsse 20-25 percig.

A rántott húst tálalás előtt ellenőrizze - a legvastagabb darabot vegye ki és vágja fel. Ha a közepe még rózsaszínes tegye vissza egy pár percre a sütőbe.

Tipp