A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Olajbogyós lepény

Saláták és köretek

Olajbogyós lepény

30 min 30 min 15 min 15 min Könnyű Könnyű 5 adag 5 adag

Elkészítés

464 kcal 13 g fehérje 16 g zsír 63 g szénhidrát

Összetevők

Zöld olívabogyó, Szárított paradicsom, Tönkölybúzaliszt, Hajdinaliszt, Sütőpor, Oregánó, Olívaolaj, Fehér joghurt, Só

Elkészítés

Hevítse a sütőt 200 °C-ra.

Az olivabogyót és a szárított paradicsomot vágja apróra, és egy nagyobb tálban keverje össze valamennyi hozzávalót.

A keverékből gyúrjon tésztát és ossza 8 egyforma részre.

Lisztezze be a gyúródeszkát, és az előkészített tésztadarabokból nyújtson kb. 1 cm magas lepényeket.

A sütőlapot fedje le sütőpapírral, és helyezze el rajta a lepényeket. Majd az egészet tegye be az előmelegített sütőbe, és süsse kb. 15 percig 190–200 °C-on.

*A hajdinalisztnek magas a kálium-, kalcium-, vas- és cinktartalma. Alkalmas a szervezet méregtelenítésére, jótékonyan hat a gyomorfekélyre.

Tipp

A kész lepényeket tálalja például hummusszal, amelyet szintén megtalál a weboldalunkon.