A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Marha rump steak paszternákpürével és kakukkfüves pesztóval

Főételek

Marha rump steak paszternákpürével és kakukkfüves pesztóval

117 min 117 min 32 min 32 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

645 kcal 51 g fehérje 26 g zsír 50 g szénhidrát

Összetevők

Marhahús, Paszternák, Fokhagyma, Burgonya, Napraforgóolaj, Só, Bors, Kakukkfű, Olívaolaj, Citromlé

Elkészítés

A marha rump steaket legalább egy órával a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő sütőlapot és bélelje ki sütőpapírral.

A paszternákot, a fokhagymát és a krumplit hámozza meg és vágja apró kockákra. Tegye az előkészített sütőlapra, csöpögtessen rá olajat és süsse 20–25 percig 180 °C-on.

A kakukkfüvet és a pesztóhoz szükséges hozzávalókat turmixolja össze.

Az összes megsült zöltséget turmixolja finom pürévé. Ízlés szerint sózza, borsozza meg.

A húst tisztítsa meg, majd kenje be egy kis olajjal. Kapcsolja be a grillsütőt vagy grill serpenyőt, és süsse a húst közepes fokozaton 5–6 percig mindkét oldalán. Majd 5 percig hagyja állni és vágja szeletekre.

A húst tálalja paszternák pürével és kakukkfüves pesztóval.

Tipp