A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Kuszkusz sült zöldséggel

Főételek

Kuszkusz sült zöldséggel

30 min 30 min 25 min 25 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

393 kcal 12 g fehérje 17 g zsír 49 g szénhidrát

Összetevők

Kuszkusz, Víz, Cukkini, Padlizsán, Mogyoróhagyma, Olívaolaj, Pirospaprika, Medvehagyma, Kakukkfű, Dió, Bazsalikom, Só, Bors

Elkészítés

A sütőt vagy a grillsütőt hevítsék 190 °C-ra

Szórják a kuszkuszt egy tálba, majd öntsenek rá 300 ml forró vizet.

Ezután sózzák, borsozzák meg, majd fedjék le és hagyják állni, amíg a kuszkusz beszívja a vizet (kb. 10 perc).

A zöldségeket tisztítsák meg, vágják apró kockára, majd egy nagyobb tálban keverjék össze az olívaolajjal és a fűszerekkel.

Az előkészített zöldségeket vagy tegyék sütőlapra és az előmelegített sütőbe, vagy terítsék szét a felhevített grillsütőn, és süssék 15 percig 180-190 °C-on. 10 perc elteltével szórják a sütőlapra a diót.

A sült zöldségeket keverjék össze a kuszkusszal, osszák szét 4 tálkába és tálalják apróra vágott bazsalikommal.

Tipp

A keverékbe bármilyen zöldséget tehetnek, amihez éppen kedvük van.