A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Káposztáslepény

Főételek

Káposztáslepény

48 min 48 min 38 min 38 min Könnyű Könnyű 8 darab 8 darab

Elkészítés

245 kcal 12 g fehérje 8 g zsír 26 g szénhidrát

Összetevők

Káposzta, Víz, Tojás, Tönkölybúzaliszt, Majoránna, Fokhagyma, Olívaolaj, Só, Bors

Elkészítés

A megmosott káposztát vágja keskeny csíkokra, és gőzölő edényben párolja félkeményre.

A párolt káposztát turmixolja össze a tojással.

Tegy hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, sót, borsot, majorannát és a két gerezd áttört fokhagymát.

Keverje össze és formáljon lepényeket, majd serpenyőben, olivaolajon süsse meg a lepények mindkét oldalát (2x4 perc).

Tipp