A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gyümölcsös gombóc mandulával

Főételek

Gyümölcsös gombóc mandulával

12 min 12 min 2 min 2 min Könnyű Könnyű 12 darab 12 darab

Elkészítés

190 kcal 6 g fehérje 8 g zsír 23 g szénhidrát

Összetevők

Mandula, Túró, Citrom, Kókuszolaj, Fahéj, Méz, Rizsliszt, Szilva

Elkészítés

Turmixolja össze a mandulát, tegye egy tálba és keverje hozzá a túrót, a citromlevet, a kókuszolajat, a fahéjat és a rizslisztet.

A tészta legyen olyan állagú, hogy golyókat lehessen formálni belőle. Ha túl sűrű, szükség szerint higítsa egy kis vízzel.

Végül édesítse mézzel.

Egy-egy kimagozott szilvát csomagoljon be a mandulás tésztába úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a szilva.

A keverék kb. 10–12 gombóc elkészítéséhez elég.

Egy közepes méretű fazekat töltsön meg félig vízzel, majd forralja fel.

Az előkészített gombócokat tegye a forró vízbe. A gombóc akkor fő meg, ha felúszik a víz tetejére. Előkészített tányérokra ossza szét a gombócokat, és tetszés szerint joghurttal, gyümölccsel vagy mézzel tálalja.

Tipp