
Levesek
Gyors gombaleves
Elkészítés
164 kcal 5 g fehérje 6 g zsír 22 g szénhidrát
Összetevők
Sárgarépa, Zellergumó, Burgonya, Mogyoróhagyma, Tisztított vaj, Gomba, Zöldségalaplé, Fokhagyma, Majoránna, Élesztő, Szójakrém, Só, Bors
- 1x nagy sárgarépa (kb. 130 g)
- ½x bulva zeller (közepes méret)
- 2x közepes méretű, nyers burgonya (B-típusú) (2× 170 g)
- 2x mogyoróhagyma
- 20 g tisztított vaj
- 1 maroknyi tetszőleges szárított gomba (beáztatva, kb. 30 perccel a felhasználás előtt)
- 1 l zöldségalaplé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 2 teáskanál élesztő
- 60 ml szójakrém
- só
- bors
- 300 g friss gomba ízlés szerint