A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gyors gombaleves

Levesek

Gyors gombaleves

55 min 55 min 30 min 30 min Könnyű Könnyű 6 adag 6 adag

Elkészítés

164 kcal 5 g fehérje 6 g zsír 22 g szénhidrát

Összetevők

Sárgarépa, Zellergumó, Burgonya, Mogyoróhagyma, Tisztított vaj, Gomba, Zöldségalaplé, Fokhagyma, Majoránna, Élesztő, Szójakrém, Só, Bors

Elkészítés

A friss gombát tisztítsa meg, majd vágja kisebb darabokra. Tegye ugyanezt a zellerrel és a krumplival is. A mogyoróhagymát vágja apróra.

Hevítse fel a serpenyőt és olvassza meg rajta a ghít, majd közepes lángon dinsztelje meg a mogyoróhagymát (2 perc).

Szűrje le a beáztatott szárított gombát, majd a friss gombával és az előkészített zöldséggel együtt tegye a mogyoróhagymára. Majd öntse le egy kis alaplével, fedje le, és 5 percig dinsztelje közepes lángon.

Ezután öntse hozzá a többi alaplevet, tegye a levesbe az áttört fokhagyma gerezdeket, majd főzze közepes lángon, amíg a zöldség megpuhul (20 perc).

Végül fűszerezze meg a levest és tegyen bele tejszínt. A levest tetszés szerint össze is turmixolhatja.

Tipp