A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gombaleves

Levesek

Gombaleves

60 min 60 min 40 min 40 min Könnyű Könnyű 6 adag 6 adag

Elkészítés

98 kcal 3 g fehérje 5 g zsír 10 g szénhidrát

Összetevők

Újhagyma, Csiperke, Burgonya, Olívaolaj, Zöldségalaplé, Szójakrém, Szójatej, Kömény, Só, Bors

Elkészítés

Hámozza meg az újhagymát, a csiperkegombát és a krumplit, majd mossa meg. Az újhagymát vágja apróra, a gombát szeletekre, a krumplit pedig kockákra.

Egy fazékben melegítse meg az olivaolajat, majd közepes lángon dinsztelje meg rajta az apróra vágott hagymát (1–2 perc).

Tegye rá a gombát, majd közepes lángon pirítsa 5 percig.

Ezután öntse rá az alaplevet, majd tegye bele a krumplit. A fazekat fedje le, és közepes lángon főzze 20 percig, hogy a krumpli megpuhuljon.

Utána öntse rá a tejszínt és a tejet, majd főzze további 10 percig.

Végül vegye le a levest a tűzhelyről, és botmixerrel turmixolja össze.

Sózza, borsozza meg, rakjon bele köménymagot, azután tálalja.

Tipp