A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Gluténmentes mandulás sütemény

Egészséges nassolás

Gluténmentes mandulás sütemény

60 min 60 min 35 min 35 min Könnyű Könnyű 10 adag 10 adag

Elkészítés

148 kcal 5 g fehérje 10 g zsír 9 g szénhidrát

Összetevők

Mandulaliszt, Tojás, Méz, Vaníliakivonat, Só, Sütőpor, Vaj, Mandula

Elkészítés

Hevítse a sütőt 170°C-ra.

Egy nagy tálban keverje habosra a tojássárgáját, a mézet és a vanília kivonatot, hogy világos sárga legyen.

Egy másik tálban a tojásfehérjét egy csipet sóvel verje fel kemény habbá.

A tojássárgájához keverje hozzá a mandulalisztet és a sütőport. Végül keverje hozzá a felvert tojásfehérjét.

Egy torta vagy süteményformát (ø 20 cm) kenjen ki vajjal.

Öntse a tésztát az előkészített formába, hintse meg mandulával és 25-35 percre tegye az előmelegített sütőbe sülni.

A süteményt hagyja a rácson kihűlni, majd vágja 10 adagra és tálalja például savanyított tejföllel.

Tipp