A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Fahéjas csiga

Egészséges nassolás

Fahéjas csiga

105 min 105 min 20 min 20 min Könnyű Könnyű 10 darab 10 darab

Elkészítés

171 kcal 4 g fehérje 3 g zsír 31 g szénhidrát

Összetevők

Méz, Fahéj, Kókuszolaj, Tej, Szárított élesztő, Tönkölybúzaliszt, Vaníliakivonat, Só

Elkészítés

Egy nagyobb tálba öntsék bele a meleg tejet, a kókuszolajat, a mézet, tegyék bele az élesztőt és egy csipet sót, és kb. 10 percig hagyják állni.

Majd keverjék össze a tál tartalmát, tegyék hozzá a lisztet és a vaníliakivonatot.

Lisztezzék be a gyúródeszkát, és a keverékből gyúrjanak tésztát. A tésztát nyújtsák négyzet alakúra.

Egy tálkában keverjék össze a töltelékhez valókat: a mézet, a fahéjat és a kókuszolajat.

A kinyújtott tésztát egyenletesen kenjék be a töltelékkel, majd tekerjék össze. A tekercset vágják szeletekre.

A kerek sütőformát (⌀ 25 cm) béleljék ki sütőpapírral, majd rakják szét rajta a tekercseket, tegyék őket egymás mellé.

Majd a formát takarják le konyharuhával, és tegyék meleg helyre 1 órára kelni.

Amíg kel a tészta, hevítsék a sütőt 180 °C-ra. A megkelt tekercseket süssék 15-20 percig 170-180 °C-on.

A megsült fahéjas csigákat vegyék ki a sütőből, és máris lehet tálalni.

Tipp

A fahéjas csiga önmagában is kitűnő. Még finomabb azonban görög joghurtos öntettel. Elkészítéséhez 200 g görög joghurtot keverjen össze 100 g tejszínes sajttal, 1 kiskanál mézzel és 1 evőkanál tejporral.