A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Eperlekvár steviával - alaprecept

Egészséges nassolás

Eperlekvár steviával - alaprecept

40 min 40 min 30 min 30 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

90 kcal 2 g fehérje 1 g zsír 16 g szénhidrát

Összetevők

Eper, Stevia, Agaragar, Só

Elkészítés

Alaposan mossa meg az epreket és szedjen le minden szárat és levelet. Tegye be egy fazékba és közepes fokozaton 20-30 percig főzze időlegesen megkeverve.

Végül egy teáskanál agaragart, steviát és sót keverjen az eperhez. A fazakat vegye le a tűzről és a tartalmat rögtön töltse az előkészített befőttesüvegekbe. Töltéskor vigyázzon, hogy a lekvár ne kerüljön a befőttesüveg szélére. Így jobban lehet őket befőzni.

A fedőt erősen csavarja az üvegre, állítsa a tetejére és hagyja kihűlni.

A lekvárt fogyassza el egy-két héten belül vagy főzze be 25 percig 85°C-on.

Megjegyzés. Két kisebb befőttesüvegre van szüksége.

Tipp