A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Csicseriborsós saláta joghurtöntettel

Főételek

Csicseriborsós saláta joghurtöntettel

10 min 10 min 10 min 10 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

430 kcal 11 g fehérje 22 g zsír 22 g szénhidrát

Összetevők

Csicseriborsó, Mogyoróhagyma, Fokhagyma, Napraforgóolaj, Só, Bors, Koriander, Majoránna, Görög joghurt, Citromlé, Méz, Chili, Madársaláta, Avokádó

Elkészítés

Aprítsa fel a csicseriborsót, medvehagymát, fokhagymát, egy evőkanál napraforgóolajat, sót, borsot, koriandert és majorannát egy mixerben.

A keverékből formázzon kis golyókat és ezeket süsse meg egy további evőkanál olajban.

Sütés közben tartsa a hőmérsékletet közepes fokozaton és frogassa meg többször a golyókat, hogy minden oldaluk jól átsüljön.

Süsse kb. 8-10 percig és szükség esetén adjon még hozzá olajat.

A kész golyócskákat tegye félre és készítse elő az öntetet. Keverje össze a joghurtot, citromlevet, mézet és csilit.

Vegezetül oszlassa el a salátamixet egy tálban és adja hozzá a golyókat, az öntetet és az avokádót.

Tipp