Chilipaprikás pisztráng citrommal és meleg bulgursalátával
Hozzáadás a kedvencekhez

Chilipaprikás pisztráng citrommal és meleg bulgursalátával

35 min 20 min Könnyű 2 adag

Friss, tápláló és gyors étel. Így szól a bulgursalátás pisztráng definíciója. A halhoz nélkülözhetetlen a citrom vagy a lime leve. Csili és fokhagyma hozzáadásával kapja csak meg igazán a pisztráng az ízét. Remekül kiegészíti a könnyű, menta illatú bulgur saláta.

Elkészítés

594 kcal 30g fehérje 22g zsír 69g szénhidrát

Összetevők

pisztrang, limele, lime, fokhagyma, olivaolaj, chili, so, bors

Elkészítés

Először hevítsék a sütőt 150 °C-ra, majd főzzék meg a bulgurt a csomagolás útmutatója szerint.

Amíg fő a bulgur, öblítsék le a filét, szárítsák meg és sózzák be mindkét oldalát.

A pác elkészítéséhez egy tálkában keverjék össze a 2 evőkanál limelevet, a lime héját, az áttört fokhagymagerezdeket, a 2 evőkanál olívaolajat, a chilipaprikát és a borsot. A tálkát tegyék félre.

Serpenyőben melegítsék meg a másik evőkanál olívaolajat, tegyék rá a pisztrángot a bőrével lefelé, majd süssék 3-4 percig közepes lángon.

Majd fordítsák meg a pisztrángot, öntsék rá az előkészített limeleves pácot, és süssék további 2 percig. Közvetlenül ezután tegyék a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssék a pisztrángot 140-150 °C-on további 4-5 percig.

A köret elkészítéséhez keverjék össze a főtt bulgurt, a vörös áfonyát és a mentát.

A kész köretet osszák szét 2 tányérba, majd a sült pisztránggal együtt tálalják.

*Ha hozzájutnak friss vörös áfonyához, 200-250 g-ot tegyenek a salátaköretbe a 100 g szárított áfonya helyett.

Tipp

A sült pisztrángot és a salátát tálalhatják apróra vágott chilipaprikával is.