A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Cappuccinós tejberizs

Reggeli és uzsonna

Cappuccinós tejberizs

45 min 45 min 40 min 40 min Könnyű Könnyű 2 adag 2 adag

Elkészítés

155 kcal 3 g fehérje 3 g zsír 29 g szénhidrát

Összetevők

Mandulatej, Kávé, Vaníliakivonat, Méz, Fahéj, Rizs, Só

Elkészítés

Egy főzőedényben keverjék össze a mandulatejet, az eszpresszó kávét, a vaníliakivonatot, a mézet, a fahéjat és a csipet sót.

Szórják bele a rizst, forralják fel, majd főzzék közepes lángon.

Addig főzzék, amíg a rizs megpuhul – ez kb. 35-40 perc.

A kész tejberizst 2 tálkába osztva tálalják.

Tipp

A rizst tálalhatják idénygyümölccsel és mézzel ízesített görög joghurttal. Ha van otthon maradék főtt rizs, abból is készíthetnek tejberizst.

Főzzék a rizst 5 percig mandulatejben, majd tegyék bele a többi hozzávalót és tálalják.