A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Caesar saláta

Főételek

Caesar saláta

41 min 41 min 21 min 21 min Könnyű Könnyű 4 adag 4 adag

Elkészítés

333 kcal 33 g fehérje 15 g zsír 15 g szénhidrát

Összetevők

Teljes kiőrlésű kovászos bagett, Olívaolaj, Csirkehús, Salátalevél, Fehér joghurt, Citromlé, Fokhagyma, Szardella, Parmezán, Worcester-szósz, Só, Bors

Elkészítés

Először melegítse a sütőt 200 °C-ra, és készítsen elő egy kisebb sütőformát.

A bagettet vágja nagyobb kockára, és pirítsa száraz serpenyőben 3–4 percig mérsékelt lángon. Ha megsült, tegye félre a bagettet.

Tisztítsa le a serpenyőt, és melegítsen meg benne 1 evőkanál olivaolajat közepes lángon. Majd állítsa nagyobbra a lángot, tegye a serpenyőbe a megtisztított csirkemellet, és mindkét oldalát süsse 1–2 percig.

A serpenyőt a megsült csirkemellel tegye az előmelegített sütőbe és süsse 10–15 percig 190–200 °C-on.

Majd vegye ki a serpenyőt a sütőből, a húst hagyja 10 percig állni, majd vágja vékony szeletekre.

Közben tisztítsa meg a római salátát, vágja nagyobb darabokra, és tegye nagyobb lapos tálra vagy tányérra.

Majd készítse el a dresszinget. Egy magasabb edénybe tegye bele a dresszinghez szükséges valamennyi hozzávalót, majd botmixerrel turmixolja finomra. Ízesítse sóval, borssal.

A kész dresszinget öntse a salátára és keverje össze. A tetején rakja szét a pirított bagettet, a sült csirkeszeleteket és a parmezán lapokcskákat, majd tálalja.

Tipp