A Jókat eszünk már Mandimu 🩵

Brokkolis quiche

Főételek

Brokkolis quiche

120 min 120 min 60 min 60 min Közepesen nehéz Közepesen nehéz 8 adag 8 adag

Elkészítés

483 kcal 18 g fehérje 33 g zsír 28 g szénhidrát

Összetevők

Tönkölybúzaliszt, Tisztított vaj, Tej, Tojás, Bab, Só, Bors, Brokkoli, Cottage cheese, Kókusztejszín, Parmezán, Szárított paradicsom

Elkészítés

Egy nagyobb tálba szórja bele a teljes kiőrlésű lisztet.

Olvassza fel a vajat, tegye egy kisebb tálba, adja hozzá a tejet, tojást, sót, borsot, majd keverje össze. A keveréket öntse a lisztes tálba.

Gyúrja meg a tésztát, csomagolja fóliába, és tegye kb. 30 percre a hűtőbe.

Ezalatt főzze meg a brokkolit: egy fazékba engedjen elegendő vizet, sózza meg és forralja fel. A forró vízbe tegye bele a brokkolit, a lángot állítsa közepesre, és főzze a brokkolit puhára (kb. 10–15 perc).

Hevítse a sütőt 180 °C-ra.

Készítsen elő kerek formát (∅ 25 cm), és kenje ki a maradék olvasztott vajjal, vagy bélelje ki sütőpapírral.

Vegye ki a hűtőből a lehűlt tésztát, gyúrja át és nyújtsa ki kerekre. A kinyújtott tésztát a nyújtófa segítségével helyezze át az előkészített formába. A tésztát nyomkodja a forma széléhez, az alját pedig szurkálja meg villával.

A tésztára nehezékként például száraz babot vagy csicseriborsót lehet tenni: Tegyen a formába a kinyújtott tésztára sütőpapírt, és szórja rá a babot.

Tegye a formát az előmelegített sütőbe, és süsse 12–14 percig 170–180 °C-on. Ezután vegye ki a sütőből, majd távolítsa el a sütőpapírt a babbal együtt. Rakja egyenletesen a tésztára a főtt brokkolit.

Egy tálban verje fel a tojást a tejszínnel. Majd keveje hozzá a cottage cheese-t, a parmezánt, a szárított paradicsomot, a sót és a borsot, és locsolja meg vele a brokkolit.

Tegye vissza a quiche-t a sütőbe, és süsse további 25–30 percig.

A kész quiche-t vágja 8 részre, és máris tálalhatja.

Tipp